Tots hi estem implicats! Terrorisme (djihadisme), una vegada més a França (Niça)

Es decebedor  el que està passant, una vegada més un atemptat que ens colpeja. Creixen i creixen els atemptats terroristes fruits del djihadisme.
Sempre ens lamentem i reaccionem a l’endemà, posant més cossos de seguretat i militarisme. En tot cas sota  la meva opinió el que cal és fer millor la “radiografia” del tot, és a dir dels territoris i dels interessos econòmics, polítics i geoestrategics.
Ens equivocaríem i molt, si l’atemptat de Niça l’emmarquéssim en un context només religiós, doncs és més global. La violència sempre engendra més violència. Cal buscar les causes, el seu recorregut fins avui. La religió quan és vehicle de violència perd el seu fonament principal que és trobar a Déu, ja sigui a través de Crist o Mahoma. Però a tot col·lectiu hi ha gent que idealitza  tant que embogeix i un camí d’amor el transforma en un camí de sense sentit,  només fent el mal.
Estem travessant un temps de molta violència i  d’odi al nostre model occidental.
La Unió Europea és un projecte feble. Ja fa temps que es veu que  s’ha d’avançar amb més unió política. Encara els Estats actuen massa individualment.


Manca un compromís global i menys hipocresia davant dels problemes humans, de pobresa, de fam, de guerres que provoquen la fugida per salvar el millor que tenim: “la vida”. Les economies del mon privat han d’explicar millor què en fan dels seus beneficis. No pot ser que cada vegada els rics siguin més rics i els pobres siguin més pobres.
L’avançament de la ciència i la tecnologia ha d’estar al servei de la humanitat per a fer el bé.
El món necessita més cooperació entre tots, hi ha menjar per tothom i el que cal és distribuir-lo adequadament, així com l’ocupació, el treball, cal  més democràcia. Tot és possible si no fem cas a les radicalitzacions i els individualismes d’uns pocs.
Així que tenim tots molta feina a fer, per defensar la pau entre els essers humans i els països del món. L’eina necessària és el testimoni individual de conducta de cada un de nosaltres, amb actitud sincera e intel·ligència. Menys acumular i més compartir.

Jordi Sánchez Solsona
Calafell


Comentarios

Entradas populares de este blog

PAPA FRANCISCO, QUE DESILUSIÓN

ORACION POR LOS HOMBRES

LA ORACIÓN DE ABRAHAM